TECHNOLÓGIA pre 1. ročník učebného odboru KUCHÁR
Učebnica pre 1. ročník učebného odboru KUCHÁR.
                    Učebnica pre 1. ročník učebného odboru KUCHÁR.
- Dostupnosť: Na sklade
 - ISBN: 978-80-8091-349-6
 
Učebnica poskytuje základné a správne zásady pri predbežnej úprave surovín, tepelných úprav potravín a príprave jedál, ako sú polievky, prílohy a doplnky k jedlám, omáčky. V učebnici je tiež spracovaná problematika normovania a kalkulácie teplých jedál. Každý tematický celok obsahuje okrem teoretických poznatkov receptúry prípravy jedál doplnené o zabudnuté receptúry starých majstrov.
Obsahovo na seba učebnice TECHNOLÓGIA pre 1. až 3. ročník učebného odboru KUCHÁR nadväzujú a prinášajú učivo rozpracované do jasných tematických celkov.
Prinášajú základné a správne zásady pri príprave jedál, pričom ich obsah vychádza zo záväzných noriem a zákonných predpisov Ministerstva zdravotníctva SR.
Vďaka nim študenti príslušných odborov získajú odborné vedomosti a zručnosti potrebné na dosiahnutie uceleného prehľadu v odbornom predmete technológia prípravy jedál.
| Ďalšie informácie | |
| Počet strán | 88 | 
| Formát | A4 | 
| Jazyk | slovenský | 
Autori:
Ing. Karol Gara
Ing. Daniela Máziková
Jaroslava Gogová
Ing. Ľudmila Verčimáková
Ján Motola
Ing. Alena Brandšteterová
- BOZP
 - Hygienické požiadavky pri príprave pokrmov
 - Pracovné činnosti vo výrobných strediskách
 - Predbežná úprava potravín
 - Základné tepelné úpravy potravín
 - Normovanie a kalkulácia teplých jedál
 - Polievky
 - Prílohy a doplnky k jedlám
 - Omáčky
 
          